Tjänster som jämför lån

Tjänster som jämför lån

17 januari, 2022 Av av etttvatre

Känns månadskostnaderna på dina lån höga? Kanske har du ingenting kvar i slutet av månaden på grund av att din privatekonomi har kvävts av de där dyra lånen du går och bär på. Saken är den att det ibland faktiskt kan gå att få ner den kostnaden. Det finns tjänster online som erbjuder jämförelse av olika lån. Det innebär att du kan samla dina lån, få ned räntan på ett enstaka lån eller kanske ta ett nytt lån. Dessa, bland andra, tjänster erbjuds på sådana sidor online.

Compricer

En av de företag som erbjuder tjänster som erbjuder jämförelse av lån online är Compricer. Här kan du jämföra bolån, privatlån, bilförsäkring och elavtal. Detta kan enkelt göras genom att bara följa instruktionerna på deras hemsida. Det är inte alltför sällan som man kan ligga en aning högt i räntan på exempelvis sina privatlån. Att då kunna konkurrenssätta sin bank genom att hitta en lägre ränta kan ju innebära en stor fördel rent kostnadsmässigt. Antingen kan du få ned dina månadskostnader, eller så kan du betala av lånet snabbare, beroende på vad du själv väljer att göra. Mer information om Compricer hittar du hos Lanupplysningen.se

Enklare

En annan liknande hemsida som erbjuder lånejämförelse online är ’enklare’. Deras tjänst innefattar främst privatlån, blancolån och billån bland annat. ’Enklare’ är en låneförmedlare som hjälper dig från a till b när det kommer till att jämföra och välja lån. De erbjuder till och med rådgivning om du skulle behöva ha hjälp med att välja. Såväl den här sidan som andra sidor som erbjuder jämförelse av lån online kan verkligen ge konsumenten en väl behövd fördel på lånemarknaden. Tidigare har bankerna haft större makt och inte varit konkurrensutsatta på samma vis vilket har gjort att räntan har kunnat vara relativt hög. Numera kan konsumenter enkelt hitta och jämföra alternativ vilket gör att ränta pressas ned.

Sambla

Sambla är ännu ett exempel på ett alternativ som erbjuder jämförelse av lån online. De sysslar också med främst privatlån och billån, men även lån för insats på hus, som också kallas topplån, krediter och fritidslån bland annat. Såklart gäller det även blancolån, vilket i princip är samma sak som privatlån, fast utan säkerhet. En annan bra sak som Sambla men också andra liknande företag erbjuder är att samla lån. Fördelen med att samla lånen är inte nödvändigtvis att sänka sin ränta här och nu. Det handlar snarare om att få ett bättre kreditvärde. Bankerna anser att ett lån ser mindre riskabelt ut än flera, vilket de belönar med en lägre ränta. Men den lägre räntan brukar vanligtvis inte erbjudas förrän om cirka ett halvår efter att lånen har samlats. En annan fördel med att samla lånen är ju att det inte blir lika många avier, om du har dem i pappersform. Det innebär att aviavgifterna blir färre, och i det hela billigare. Förvisso har nog de flesta inte pappersavier längre, vilket innebär att de inte har några aviavgifter. Men oavsett kan det vara skönt att få en samlad faktura att betala. Det blir mindre rörigt på det viset.